Sex shop

Seksi rekviziti – kupnja i održavanje

Velika je vjerojatnost da ste tijekom vremena negdje, među hrpom stvari, zatrpane u kutije za koje se nadate da nikome iz kuće neće izgledati inspirativno za istraživanje, zametnuli svoje seksualne igračke. To je vrlo vjerojatan scenarij za nekoga tko živi u zajednici. Ako ste u braku, a niste u obiteljskoj zajednici, svoje rekvizite najvjerojatnije držite u ladici s čarapama, lijekovima ili ispod kreveta.

No, trebali biste razmisliti o tome gdje ih spremate, prije svega zbog pravila o njihovu održavanju i higijeni.

Prije ladice s čarapama…

Prije nego što se pozabavimo temom održavanja seksualnih rekvizita, pri kupnji svakako trebamo povesti računa o njihovoj kvaliteti. Do prije nekoliko godina prodavaonice u kojima ste ih mogli nabaviti bile su naizgled jezive, smještene na neočekivanim lokacijama, sa sumnjivim prodavačima i ne baš zanimljivim izborom. U posljednje vrijeme uselile su se u lokalne trgovačke centre i na glavne ulice, poprimivši izgled uobičajenih trgovina s tipičnim prodavačima. Jednostavnim rječnikom – do seksualnih rekvizita postalo je lako doći. I upravo zbog dostupnosti i velikog izbora, ljudi prestaju razmišljati o njihovoj kvaliteti, smatrajući da se ionako mogu lako zamijeniti ili ne žele dati više novca kad mogu nabaviti i puno povoljnije proizvode. Takvi stavovi doveli su do zasićenja tržišta jeftinim i nekvalitetnim izborom.

To u praksi znači da ćete kupiti igračku za odrasle na kojoj će kuglica ubrzo otpasti, boja će se u dodiru s tjelesnom tekućinom skinuti nakon nekog vremena, brujanje uređaja probudit će susjede, a o ozljedama koje si možete nanijeti neću ni pričati…

Vjerujte mi, bolje da razmislite o kvaliteti vaše igračke prije nego što završite u ordinaciji zbog nezgode kod kuće…

Dome, slatki dome

Nabavili ste igračku, a sada pažljivo s njom.

Prije svakog korištenja povedite računa o tome koliko je čista. To ulazi u domenu osobnog zdravlja. Koliko je čista, ovisi o tome gdje je držite i kako je čistite nakon uporabe.

Vibratori
Photo credit: twicepix / Foter / CC BY-SA

Metode i sredstva za čišćenje ovise o samoj igrački, materijalu od kojeg je napravljena te o lubrikantu kojim se služite. Vaša igračka može biti napravljena od gume, silikona, stakla, plastike, nehrđajućeg čelika, keramike i slično. Neka vaš zadatak bude da doznate koji je način najučinkovitiji za čišćenje određenog materijala i lubrikanta.

Što god da posjedujete, uvijek povedite računa o sitnim dijelovima, naborima, spojevima i slično… Jer lako možete predvidjeti neka mjesta koja onda ostanu neočišćena i pogodna za razvoj bakterija. Čišćenje obavite ubrzo nakon korištenja. Kad mijenjate partnera ili planirate kombiniranje oralne, vaginalne ili analne uporabe, budite uvijek svjesni da na igračkama ostaju tragovi. Redovito ih čistite, a možete koristiti i prezervative kao zaštitu.

Kad odlažete svoje elektronske ljubimce, izvadite baterije i spremite ih na suho mjesto, zaštićeno od sunca i visokih temperatura. Bilo bi dobro baterije pojedinačno umotati u pamučni materijal, jer tako osiguravate bolju zaštitu i sprječavate eventualne negativne reakcije materijala pri međusobnom dodiru.

Način korištenja i rok trajanja

Seksualni rekviziti uglavnom imaju naznačen način korištenja i rok uporabe, pa ih potražite na ambalaži ili uputama. Način njihove upotrebe ovisit će o namjeni, ali i vašoj maštovitosti. Ne morate dosljedno pratiti upute koje dobijete uz proizvod, ali se uvijek držite vjerojatnosti da igračka neće dugo izdržati ako je upotrebljavate neprilagođeno. Pratite izgled, miris i teksturu rekvizita i, ako primijetite promjene, postupite savjesno prema sebi (i prema partneru). Ako primijetite promjene, odbacite staru i krenite u potragu za novom uzbudljivom igračkom.

Dakle, želite li jedan od uzbudljivih seksualnih rekvizita, povedite računa o tome gdje ga kupujete i kolika mu je cijena. Jednom kad nabavite vlastitu igračku, ponašajte se kao dobar vlasnik, a ne slučajni nalaznik. Riječ je o vašem zdravlju.

Ako dosad niste razmišljali o nabavi seksi rekvizita, možda ćete sada početi. Imajte na umu da to nije ništa strašno, sramotno ili neprimjereno normalnom čovjeku. Seksualni rekviziti ne predstavljaju ništa neprimjereno, negativno ili odbojno seksualnim apetitima. Ako mislite da bi malo inovacije prijalo vašem partneru i djelovalo kao osvježenje, možda da krenete sa šaljivim ili inspirativnim kockica ili izazovnim donjim rubljem. Nije zabranjeno dobro se nasmijati prije akcije ili se jednostavno bolje osjećati u svome tijelu. Sve dok se zabavljate, dok se oboje osjećate ugodno i pritom nikoga ne povrjeđujete, uživajte, sa ili bez rekvizita.

Posjedujete li vi neku seksualnu igračku i kako se brinete o njoj?

Istaknuta slika: vitelone / Foter / CC BY-SA

O autoru

Dragojla Miljkovic

2 misli o “Seksi rekviziti – kupnja i održavanje”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *