objaviti rat grudnjacima

Objavio sam rat grudnjacima!

Što vam prvo padne na pamet kad netko kaže – prirodni neprijatelj?! Meni grudnjak. Da, zmije se plaše mungosa, antilope leoparda, pingvini morskog leoparda, narodnjaci imaju rockere, Lavovi Blizance, Jarčeve i Ribe, ali sve je to ništa prema količini problema koje jedan grudnjak može napraviti običnom čovjeku.

Prije svega, užasava me činjenica da o svom neprijatelju ne znam ništa. Ili, još gore, da znam gomilu podataka od kojih ni jedan jedini ne mora biti točan. Možda sam genetikom previše povukao na baku, ali želio bih znati porijeklo grudnjaka. Čiji je? Iz kakve je kuće? A to je, čini se, nemoguće utvrditi.

Prije svega, ljudi bi se na internetu morali dogovoriti je li prvo postojao naziv „brusthalter“ ili „grudnjak“. Kao i to je li se termin grudnjak prvi put upotrijebio u američkom Vogueu ili ne. Neki izvori kažu da je prvi brusthalter ili grudnjak viđen još u starom Rimu i da se tamo izrađivao od životinjske kože, a drugi da su u antičkoj Grčkoj već tada nosili grudnjake od lana i vune. Naravno, Kinezi su nešto kasnije, u 16. stoljeću, napravili svoju verziju koja je podrazumijevala dva metalna tanjurića privezana remenima za leđa i ramena.

grudnjaciIpak, postoji mišljenje oko kojeg se svi slažu, a to je da je prvi komercijalni grudnjak patentirala Mary Phelps Jacobs 1914. godine pod nazivom Caresse Crosby. I to bi bilo to, s obzirom na to da već u sljedećoj rečenici ponovno moramo vjerovati u ono što želimo, jer jedni smatraju da je prvi grudnjak napravljen od dva ručnika i traka, a drugi od traka i dviju svilenih maramica.

U nadi da će se osloboditi korzeta i prvi put od svoje pete godine udahnuti zrak punim plućima, njezine grudnjake naručile su sve žene tog doba, a Mary je postala začetnica industrije donjeg rublja koja danas vrijedi nekoliko milijardi zelenih novčanica.

No, ostavimo povijest, nju ionako pišu pobjednici, a to bi u ovom slučaju bile žene. Vratimo se u realno vrijeme i prisjetimo se svih onih malih poraza koje smo doživjeli kao muškarci. Tako je, govorim o svim onim: “Kako sad ovo, majku mu” i “Ne može biti ovoliko teško”, koje smo, htjeli mi to priznati ili ne, svi doživjeli.

 

U tim trenucima, dok molimo Boga da se prokleta stvar nekako sama otvori, znajući da je to korak do: “Ovo mi se nikad prije nije dogodilo”, muškarac upada u akutni napad smotanitisa praćen sindromom nemirnih prstiju. Sve to prati nagli pad samopouzdanja, koji može ostaviti trajne posljedice, sve i da se ta večer završi na najbolji mogući način.

ljubavniciSvatko tko je nekad šutirao penal na turniru u nogometu zna o čemu govorim. Znaš da si tisuću puta to uradio kako treba, čak i jednom rukom, ali sve o čemu možeš misliti u tom trenutku je njezin pogled koji jasno govori da nešto ne radiš kako treba. Pa dobro, smirit ću se i ponovo se vratiti na predigru, pomislit ćeš. I pokušati ponovno. I ponovno. Sve dok ona ne otkopča brusthalter s prednje strane.
To već nije ni sportski. Protivnika ne treba poniziti, ako si ga već pobijedio. I zato sada više nema mjesta ljubavi nego dolazi vrijeme osvete. Samo, ja bih pričekao s tim. Nekoliko dana, možda bolje tjedana.

To vrijeme iskoristio bih za učenje načina na koji se određuje veličina brusthaltera, šta znači koje slovo i koji broj, kao i svih 13 koraka koji su potrebni da bi se odabrao grudnjak prave veličine. Tako nešto moglo bi koristiti svima, jer je netko tko provali veličine grudnjaka, barem za mene, apsolutno je kvalificiran da razjasni numeraciju blokova i vozila GSP-a u velikom gradu, a sasvim sam siguran da to zanima sve nas.

Tako, s obzirom na to da ste proveli cijeli mjesec u pripremi, vrijeme je za osvetu. Statistike kažu da čak 75 do 80 posto žena nosi grudnjak pogrešne veličine. Evo zašto je to važno.

Tijekom godina, shvatio sam da su ne samo neprijatelji muškaraca, nego i neprijatelji žena.

Prije svega, neudobni su. Dok miruješ. Onog trenutka kad se počneš kretati, prestaneš misliti na njih. To je dobro, nešto kao osobni trener. Loša strana svega toga je što u tim trenucima zaboraviš da ga nosiš, legneš popodne odrijemati, i probudiš se s probušenim plućnim krilom. Jer se izvukla žica. Zato što je kupljen kod Kineza, ali ne onih s metalnim tanjurićima.

spavati s grudnjakom

Dakle, ako želiš koristiti oba plućna krila i izbjeći masnicu od žice na grudnjaku, kao i da te dečko s kojim si prvi put otišla na sastanak ne napadne u prvom haustoru – jer namještanje grudi nije bio poziv na seks nego je razlog samo i jedino žica koja je riješila prošetati – moraš osiromašiti.

Danas sam gledao, cijena običnoga grudnjaka, ispisana markerom, pa pretpostavljam da nije Victoria’s Secret, iznosi oko 200 kuna. Dvjesto kuna! A ne možeš imati jedan, jer postoji previše vrsta i previše boja za previše namjena da bi imala jedan. Pa ostaneš bez love.

Naravno, mogla bi hodati bez grudnjaka, ali bi to onda značilo da ću svaki put razgovarati s tobom očiju uprtih dvadeset centimetara niže, ako sam sretnik, ili trideset, ako sam manje sretnik.
Recite da nisam u pravu i da grudnjaci nisu čovjekov prirodni neprijatelj broj jedan, ali ja sam prilično siguran da nikome, ni ženama, ni muškarcima, nisu donijeli ništa dobro i nikada. Samo loše.

Zašto im onda ne objavimo rat? Uostalom, ako malo bolje pogledamo, interesi muškaraca i žena ovdje su na istoj strani. Za početak, predlažem da to budu push-up grudnjaci. Svijet bi bio puno ljepše mjesto kad bismo svi bili iskreni.

O autoru

Stefan Simić

Hedonist since 1990. Student farmacije since 2009. Pišem jer volim. Studiram jer moram. Pišem o ženama jer prijatelje treba držati blizu, a neprijatelje još bliže. To je moj smisao za humor. Neki kažu da im se sviđa, drugi ne shvate da se šalim. Bolno iskren. Ne znam stati. Znam se ispričati. Oružje izbora: ironija. U drugim vijestima: Zveda, Liverpool, knjige, pivo, Clapton. Mračna strana ličnosti: slab na narodnjake i "Obitelj ne smije trpjeti zbog birtije". Tijekom pisanja ove biografije nije ozlijeđena niti jedna životinja, a svaka sličnost sa situacijama i likovima iz stvarnog života posve je slučajna.

4 misli o “Objavio sam rat grudnjacima!”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *