muske-erogene-zone

Muške erogene zone

Mislim da se o ženskim erogenim zonama previše priča. Naveliko i naširoko naslušala sam se i načitala o tome što mi se sviđa, što me uzbuđuje i od čega ću kao od šale doživjeti orgazam. Zaključak koji sam iz svih tih priča izvukla je da smo svi različiti. Nekima godi jedno, a nekima drugo.

Opće je poznata činjenica, pak, da muškarci imaju jednu erogenu zonu, tako osjetljivu da im druge nisu ni potrebne. Znam, znam… riječ je o čistom stereotipnom mišljenju. Ali, dame moje, trudite li se i u kojoj mjeri da svoje muškarce uzbudite i prije nego što date naslutiti da ćete prići njegovoj intimnoj sferi? Posve sam sigurna da već znate što vaš muškarac voli, a što ne, ali evo nekoliko mjesta koje vam mogu pružiti dodatne ideje u slučaju da ste ih propustili.

1. Stopala

stopala
Photo credit: bark / Foter / Creative Commons Attribution 2.0 Generic (CC BY 2.0)

Daleko od očiju, daleko od srca, pa ih često i zaboravimo. Ipak, neki muškarci u masaži stopala neizmjerno uživaju, a druge može prilično uzbuditi. Provjerite kojoj grupi vaš dragi pripada tako što ćete mu izmasirati stopala nekim aromatičnim uljem. Čak i ako ovo ne shvati kao predigru, sigurna sam da će se dovoljno opustiti da mu nakon toga možete raditi što god poželite!

2. Uši

Prije nekoliko godina odgledala sam film „Intouchables“ (iskreno ga preporučujem – nasmijat će vas i rasplakati istodobno). U jednoj sceni glavni lik, invalid koji ne osjeća ništa od vrata naniže, uživa u fantastičnoj erotskoj masaži – ušiju! Maženje, ljubljenje, lizanje ili lagano grickanje uha uzbuđuje gotovo sve nas, a vi ispitajte koja od ovih aktivnosti najviše odgovara vašem partneru.

3. Unutarnja strana koljena

Kako je koža ondje tanka i osjetljiva, vašoj će snažnijoj polovici lagano maženje, masaža ili poljupci prilično odgovarati. Osim ako nije škakljiv. U tom slučaju moglo bi se dogoditi da poskoči i ne dopusti da ga više dotaknete.

4. Donji dio trbuha

Pretpostavljam da i vi, poput mene, volite naslućivanje. Naslućivanje dodira može uzbuditi i više od izravnih dodira. Pjesma „Strepnja“ divne pjesnikinje Desanke Maksimović u sebi nema seksualne konotacije, ali ćete se složiti sa mnom da najbolje opisuje ljubav prema njezinom naslućivanju. Dodir donjeg dijela trbuha upravo je to: dajemo naslutiti da ćemo uskoro krenuti niže. Ako se vašem muškarcu ovo sviđa, napravite eksperiment: promatrajte koliko dugo će izdržati vaše izazivanje prije nego što preuzme stvari u svoje ruke!

5. Grudi

grudi
Jin N Tonic & Josh 02 | CC | Robert Bejil Photography

Ne piše nigdje da su samo ženske grudi pogodne za maženje! Dodirivanje, grickanje, čak i blago štipkanje muških bradavica može ga uzbuditi u tolikoj mjeri da ćete ostale točke s ove liste morati ostaviti za neki drugi put.

6. Unutarnja strana butina

Rekla bih da je po osjetljivosti ovaj dio tijela negdje između stražnje strane koljena i donjeg dijela trbuha, iako je, naravno, to individualno. Lagan prijelaz prstima u smjeru gore – dolje trebao bi ugodno utjecati na raspoloženje vašega dragog. Osim ako opet ne odskoči, jer ste ga zagolicali.

7. Um

Kako dotaknuti um? Riječima. Ja nisam od onih pričljivih pa vam ne bih mogla savjetovati što govoriti. To ćete morati sami otkriti. Pokušajte mu pričati što biste mu radili, što ćete sljedeće raditi, što biste voljeli… Probajte pa ćete vidjeti kako na njega to djeluje.

8. Kapci

ljubavniciOpet mi na pamet padaju filmovi: ako se dobro sjećam, Amelie Poulain je u jednoj od najromantičnijih ljubavnih scena svome dragome ljubila zatvorene kapke, kutove usana, vrat… Iako taj postupak ne djeluje zavodnički, nježnost koju na ovaj način iskazujete može vas usmjeriti u lagano i emotivno vođenje ljubavi, nasuprot energičnom i brzom seksu.

9. Vrat

Iako nadohvat usana, često zaboravimo na njega. Kao i nama, i muškarcima najčešće godi dodir ili poljubac u vrat. Ipak pripazite, jednom je davno moja sestra ovako opisivala nečiji poljubac: „Kao da mi puž šeće po vratu…“Provjerite što vaš partner voli jer se može dogoditi da mu neki dodiri odgovaraju manje od drugih.

10. Čelo

Poput ljubljenja zatvorenih kapaka, tako vas i poljubac u čelo može odvesti u smjeru romantike i nježnosti. Nadamo se da će vaš poljubac biti takav da ga neće podsjetiti na njegovu staru tetu, koja je uvijek mirisala na kavu i duhan i ostavljala trag ruža kad ga „cmokne“ posred čela. Kombinirajte blagu masažu sljepoočnica, tjemena i linije kose jer će ga to opustiti i potaknuti lučenje hormona sreće. Uvjerena sam da mu nikakva teta neće pasti na pamet kad njegovu čelu priđete na pravi način.

Što god iskušali, uvijek ga potaknite na to da vam kaže što mu se sviđa, a što ne. Nemojte se dovesti u situaciju da nakon dugih godina veze, u nekoj apsolutno nevezanoj svađi, doznate da mu je nešto što ste svih ovih godina vjerovali da mu godi, zapravo smetalo.
Uživajte!

Pozdrav, Lana

O autoru

Lana Orton

Farmaceut zalutao u IT. Majka, kćer, sestra, supruga. Pjeva, svira, piše i voli cijeli svijet. Bavi se ženskim intimnim zdravljem od 2011. godine.

Jedna misao o “Muške erogene zone”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *