koliko-znate-o-pravilnoj-intimnoj-higijeni

KVIZ: Koliko znate o pravilnoj intimnoj higijeni

U modernom društvu podrazumijeva se da o osobnoj higijeni počinjemo učiti odmalena, pa se zato od odraslih očekuje da znaju kako se brinuti o vlastitom tijelu. Nažalost, podaci pokazuju da to baš i nije slučaj. Problem nastaje kad naše intimno područje ne dobije njegu koja je potrebna, pa se često kao posljedica nedovoljne higijene razvije bakterijska ili gljivična infekcija.

S obzirom na to da je loša higijena zapravo gora nego nikakva, za vas smo pripremili kratki kviz kojim možete provjeriti znanje kako biste bili posve sigurni da vaše tijelo dobiva njegu koju zaslužuje. Spremni? Pa krenimo.

Koliko često trebate prati intimno područje?

Točan odgovor: jednom dnevno. Često pranje može izazvati prekomjerno isušivanje, iritaciju, pa čak i oštećenje kože. Ljeti, kad je znojenje pojačano, ili nakon seksualnog odnosa, dobro je intimno područje isprati toplom vodom, bez primjene sredstava za pranje.

Čime treba prati intimnu regiju?

Točan odgovor: blagim sredstvima za pranje namijenjenima isključivo za tretiranje intimnog područja. Ti proizvodi ne smiju sadržavati agresivne deterdžente, parfeme, boje ili druge sastojke koji su poznati alergeni. Isprobajte naš FemiWash za svakodnevnu higijenu ili IntiFresh maramice za dane kad se u pokretu.

Ispirete li redovito vaginu?

Točan odgovor: ispiranje vagine izaziva podijeljeno mišljenje kod žena – dok neke koriste irigator prečesto, druge pak vjeruju da vaginu nikad ne treba ispirati jer se tako remeti njezina prirodna ravnoteža. Istina je negdje između. Vagina ima sposobnost samočišćenja, no povremeno joj treba dodatna pomoć u tome kako bi se prevenirao razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija. Neke su studije pokazale da je čišćenje vagine i okoline maternice nužno kako bi se uklonile naslage koje mogu izazvati dodatne komplikacije. Iznimno je važno da irigator po vašem izboru bude konstruiran tako da je siguran za uporabu i da dobro pratite upute za korištenje. Iskušajte MultiGyn irigator – praktičan je, efikasan i anatomski prilagođen.

Kakvo donje rublje trebate nositi?

Točan odgovor: od pamučnog materijala koje ne prianja usko uz tijelo. Sintetički materijali ne dopuštaju koži da diše, što stvara vlažnu sredinu vaše intimne regije zbog nedovoljna protoka zraka, stvarajući tako idealnu podlogu za razvoj bakterija i gljivica.
Usko prianjajući materijali, pak, stvaraju trenje osjetljive kože intimne regije, što često dovodi do iritacije, pa čak i oštećenja kože i razvoja infekcije. Odlučite se za udobno pamučne donje rublje za svaki dan, a čipkane gaćice i tangice čuvajte za posebne prilike.

Kako miriše vaša vagina?

Točan odgovor: miriše na vas. Naime, svaka vagina ima karakterističan miris, i to je potpuno normalna pojava. Međutim, ako primijetite da se intenzitet pojačao i poprimio miris ribe ili kvasca, vrijeme je da posjetite ginekologa jer postoji mogućnost da se razvila infekcija. Velika pogreška koju mnoge žene prave čim osjete miris „tamo dolje“ jest da ga pokušavaju maskirati parfemom – to može izazvati ozbiljnu iritaciju ili alergijsku reakciju.

Koji je najbolji način uklanjanja stidnih dlačica?

Točan odgovor: izaberite metodu koja vam odgovara i zatim joj se prilagodite tako da izbjegnete eventualne komplikacije. Već smo pisali o tome kako su se različiti stilovi razvijali kroz povijest, a na vama je da se odlučite za stil i metodu koja vam najbolje odgovara. Ako dvojite, imajte na umu da je skraćivanje dlaka trimerom najsigurnija opcija. Brijanje može izazvati posjekotine, urasle dlake, infekcije… a kreme za uklanjanje dlaka dovesti do iritacije vrlo osjetljive kože međunožja. Kao što znate, depilacija voskom iznimno je bolna. Za koju god se metodu odlučili, postoji nekoliko stvari koje možete primijeniti na koži da bi ostala glatka i nježna. Važno je da koža bude dobro hidratizirana prije uklanjanja dlačica, a nakon tretmana obvezno stavite sredstvo za umirenje iritacije – IntiSkin će vam pružiti trenutno olakšanje i smanjiti će iritaciju efektom hlađenja.

Kako ste prošli na našem testu? Nadamo se da ste pokazali sebi da posjedujete prilično znanje, ali da ste možda i ponešto naučili upravo.

Pročitajte više o Multi-Gyn proizvodima

O autoru

Lubily Online