Srodna duša

Kako prepoznati svoju srodnu dušu?

Među nama, ne doživljavam sebe kao romantičnu osobu.

Svijeće, ruže, dramatične geste, izljevi ljubavi – sve to meni je precijenjeno. Ljubav i zaljubljenost dva su odvojena pojma koja mogu, a ne moraju ići ruku pod ruku.

Zaljubljenost je luda, strastvena opčinjenost drugom osobom, praćena leptirićima u trbuhu i ružičastim pogledom na svijet. Ljubav je odluka, promišljena aktivnost, svakodnevni trud da drugu osobu učinimo boljom, snažnijom, uspješnijom.

Zato je po meni prava ljubav satkana od svih onih malih stvari koje činimo jedni za druge tijekom dana, a koje nakon nekoliko mjeseci ili godina veze prestanemo primjećivati i počnemo uzimati zdravo za gotovo.

Ljubav se ne dokazuje u romantičnom restoranu – ljubav se pokazuje u kuhinji, u spavaćoj sobi, u bdijenju i sanjarenju, u teškim trenucima i trenucima neobjašnjive radosti.

Duboko vjerujem da se prava osoba prepozna vrlo brzo, a da vrijeme vezu čini jakom i stabilnom. Vrijeme ispunjeno naizgled malim stvarima, na koje često ne obraćamo pozornost, a koje su sigurni pokazatelji da smo pronašli srodnu dušu…

 1. Iako živimo na brdovitom Balkanu, patrijarhat polako ustupa mjesto komunikaciji i fer raspodjeli kućanskih poslova. Ipak, uvijek je lijep osjećaj kad nakon obroka, on pospremi stol i složi suđe u perilicu ili vas iznenadi večerom.
 2. Čak i kad ste bijesni, povrijeđeni, razočarani – još uvijek ga volite. Zaboravljanje godišnjice ili dlake na sapunu jesu prekršaji koji zaslužuju malo durenja, ali ni to ne traje danima…
 3. Isto vrijedi i za vaše svađe. Bez obzira na ljutnju, drzak ton, pa možda i dreku, nemate ni tračak sumnje da je osoba ispred vas koja vas trenutačno izluđuje ljubav vašeg života.
 4. Kad god se nešto dogodi, dobro ili loše, on je prva osoba koju želite nazvati.
 5. On voli vašu obitelj – bez foliranja. A oni njega naprosto obožavaju!
 6. Vaši planovi i želje za budućnost zvuče nevjerojatno slično.
 7. Suze, ljubomora, tuga, opsjednutost, lijenost – sve su to emocije koje brižno čuvamo od drugih. Ipak, vas dvoje prošli ste kroz sve to. Zajedno i bez skrivanja.
 8. Ne samo to – vi se ne sramite učiniti jedno pred drugim upravo ono što u tom trenutku želite. Pa makar to bilo ispuštanje plinova.
 9. On voli vaše čudne navike. Pjevanje naglas dok kuhate i vaša kolekcija porculanskih figurica mogu drugima djelovati čudno, ali vaš dragi vas obožava, sa svih albumima prepunim novinskih isječaka o Justinu Biberu (ne brinite, ni mi vas nećemo osuđivati!).
 10. Sa šminkom ili bez nje, na visokim potpeticama ili u udobnoj pidžami – vi ste za njega fatalna zavodnica koja učini da mu noge klecnu kad god ga dodirnete…
 11. Prošli ste zajedno i sito i rešeto. Nitko ne želi doživjeti neimaštinu ili bolest, ali ako ste kroz životne izazove prošli ruku pod ruku, nitko i ništa vam ne može stati na put.
 12. Telepatija u vašem slučaju doista postoji – često nema potrebe da razmijenite riječi, pogled je posve dovoljan.
 13. Krevet je puno udobniji kad je on u njemu.
 14. Iako su prošle godine od vašega prvog sastanka, kemija je još uvijek tu.
 15. Često uhvatite sebe kako zvučite kao vaša mama: “Pošalji mi poruku kad stigneš kući” i konačno razumijete što znači brinuti se o drugoj osobi više nego što brinete o samoj sebi.
 16. On je prije svega vaš najbolji prijatelj.
 17. Uvijek se ludo zabavljate, bez obzira na to što radite. Bojanje zidova, košenje travnjaka, dosadna okupljanja – vas dvoje uvijek ćete naći način da situaciju promatrate s vedrije (i zabavnije) strane
 18. Susjedi vas nikad neće čuti kako urlate jedno na drugo, prosipate uvrede i psovke, prijetite razvodom.
 19. Svađe su normalan dio svake veze. Uvrede i prijetnje nešto su sasvim drugo.
 20. Zbog njega se svaki dan trudite postati bolja osoba.

Imate li vi nešto za dodati? Kako ste vi shvatili da je vaš partner osoba s kojom želite provesti cijeli život?

Prijavite se na naš newsletter

O autoru

Lubily Online

2 misli o “Kako prepoznati svoju srodnu dušu?”

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *