Momak sjedi na pločniku

Imate li duhovitog dečka u L veličini?

Vječnost (gr. αιωνις, lat. aeternus) je sveukupnost vremena, shvaćena kao nešto bez početka i kraja. Drugim riječima, vrijeme koje protekne od trenutka kad vaša sestra/djevojka/prijateljica uđe u prodavaonicu do trenutka kad izađe.

Svima nam se to dogodilo. Svi smo stajali ispred dućana. I svi smo poželjeli imati eksterni punjač za android, i to već u prvih nekoliko sati. Do drugoga odjevnog predmeta koji odnosi u kabinu, već je i eksterna baterija umrla, a postajete i gladni.

Pa dobro, pomislit ćete, čovjek bez hrane može izdržati danima, a u nekim slučajevima i mjesecima. Znanstvenici su dokazali da je organizam nekih Rusa za vrijeme Drugoga svjetskog rata u Lenjingradu evoluirao, što im je omogućilo da prežive više od tri godine ne jedući gotovo ništa. To je znanstveno dokazano. S druge strane, čovjek bez vode ne može izdržati tako dugo, dva do tri dana najviše. Stoga je koristite racionalno. Iskoristite sve one sate koje ste proveli uz “Bear” Gryllsa bježeći od knjige tijekom ispitnog roka.

Međutim, najvažnije je biti mentalno spreman. Dakle, naoružajte se strpljenjem prosječna umirovljenika koji čeka u redu u pošti i duhovnim mirom monaha s Tibeta. Sve što imate je vrijeme. Kao u zatvoru.

Svi smo gledali Iskupljenje u Shawshanku? Onda znate šta se dogodilo na kraju. Međutim, previše slobodnog vremena za razmišljanje ne mora završiti najboljim rejtingom na IMDB-u. Može završiti holokaustom. To je ono što se dogodilo kad je Hitler u zatvoru odlučio preispitati se i napisao Mein Kampf.

Ja neću osvojiti Oscar i neću napasti Poljsku, ali ću s vama svakako podijeliti svoju najnoviju teoriju. Pogađajte što sam radio kad sam shvatio da shopping nije ništa drugo doli traženje dečka. Tako je, stajao sam ispred prodavaonice i čekao prijateljicu.

O čemu jer riječ?

Nekoliko puta ušao sam u butik za ženskom osobom. To znači da sam nakon šetnje kroz muški odjel i dvojbe postoji li danas uopće majica koja nije duboko dekoltirana, bez glava kostura ili hlače koje mogu navući na noge, imao priliku promatrati.

Grubo gledano, postoje tri situacije, može se reći čak i tri škole mišljenja.

Uzimam sve. Uzimam samo ono što mi stvarno treba. Ne uzimam ništa.

Prvi tip djevojaka su one koje idu od police do police, uzimajući po četiri stvari, ili koliko je god dopušteno, žaleći se što ne mogu uzeti više stvari. Učine to ponovno. Pa opet. Da bi na kraju izašle iz dućana s punim vrećicama u kojima je zapravo samo nekoliko stvari koje će odjenuti.

Drugi tip djevojke ulazi u dućan i traži točno ono što joj treba. To, naravno, ne znači da nećete morati s površine mobilnog telefona skupljati kapljice rose kako ne biste dehidrirali. I one gledaju sve što im padne pod ruku, iako točno znaju što im treba. Njima treba ozbiljan, odgovoran i vrijedan, duhovit i šarmantan, zgodan, ali ne previše zgodan, lijep, pametan i vjeran. Ono što je njoj potrebno je klasična bijela košulja kakvu je njezina baka nosila na posao 1974. godine. Jedini problem je što se to više ne može naći ili je jutros neka djevojka kupila posljednji komad.

Na kraju, tu su i djevojke koje će u kabinu ponijeti, i crnu satensku haljinu, i lanene hlače, i vruće hlačice, da bi na kraju shvatile da je haljina bila previše elegantna, da se lan previše gužva za njezin ukus, a da vruće hlačice ne može nositi jer prethodna tri mjeseca nije išla u teretanu. Ona kući odlazi bez vrećica u rukama, u nadi da će sljedeći put naći nešto što će joj odgovarati. Neće.

Ako se niste pronašle na popisu, vrlo je vjerojatno da ste kombinacija dviju grupa ili da spadate u neku od alternativnih, kao što je tip djevojke koja je u stanju godinama plesti mrežu oko točno određenog dečka. One su u stanju odvajati kunu po kunu sa strane samo da bi kupile neku bezobrazno skupu haljinu koju će odjenuti jednom, a onda shvatiti da to i nije baš njihov đir. Pa će se vratiti trapericama.

Postoje, naravno, i djevojke koje ne pripadaju nijednoj kategoriji. To su one koje već imaju dečka. Stoga me slušajte dobro. I upamtite. Kad idete u kupnju, povedite prijateljice. One vas neće ostaviti.

Istaknuta fotografija:  Warten  by kohlmann.sascha | CC

O autoru

Stefan Simić

Hedonist since 1990. Student farmacije since 2009. Pišem jer volim. Studiram jer moram. Pišem o ženama jer prijatelje treba držati blizu, a neprijatelje još bliže. To je moj smisao za humor. Neki kažu da im se sviđa, drugi ne shvate da se šalim. Bolno iskren. Ne znam stati. Znam se ispričati. Oružje izbora: ironija. U drugim vijestima: Zveda, Liverpool, knjige, pivo, Clapton. Mračna strana ličnosti: slab na narodnjake i "Obitelj ne smije trpjeti zbog birtije". Tijekom pisanja ove biografije nije ozlijeđena niti jedna životinja, a svaka sličnost sa situacijama i likovima iz stvarnog života posve je slučajna.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *