koliko-znate-o-pravilnoj-intimnoj-higijeni

KVIZ: Koliko znate o pravilnoj intimnoj higijeni

U modernom društvu podrazumijeva se da o osobnoj higijeni počinjemo učiti odmalena pa se zato od odraslih očekuje da znaju kako se brinuti o vlastitom tijelu. Nažalost, podatci ukazuju da ovo baš i nije slučaj. Problem nastaje kada naše intimno područje ne dobije njegu koja je potrebna te se često kao posljedica nedovoljne higijene razvije bakterijska ili gljivična infekcija.

S obzirom da je loša higijena zapravo gora nego nikakva, za vas smo pripremili kratki kviz kojim možete provjeriti svoje znanje i budete posve sigurni da vaše tijelo dobiva njegu koju zaslužuje. Spremni? Pa krenimo.

Koliko često trebate prati svoje intimno područje?

Točan odgovor: jednom dnevno. Često pranje može izazvati prekomjerno isušivanje, iritaciju pa čak i oštećenje kože. Ljeti, kada je znojenje pojačano, ili nakon seksualnog odnosa, dobro je intimno područje isprati toplom vodom, bez primjene sredstava za pranje.

Čime treba prati intimnu regiju?

Točan odgovor: blagim sredstvima za pranje namijenjenima isključivo za tretiranje intimnog područja. Ovi proizvodi ne smiju sadržavati agresivne deterdžente, parfeme, boje ili druge sastojke koji su poznati alergeni. Isprobajte naš FemiWash za svakodnevnu higijenu ili IntiFresh maramice za dana kada ste u pojačanom pokretu.

Ispirete li redovito vaginu?

Točan odgovor: ispiranje vagine izaziva podijeljeno mišljenje kod žena- dok neke žene koriste irigator prečesto, druge pak vjeruju da vaginu nikada ne treba ispirati jer se tako remeti njena prirodna ravnoteža. Istina je negdje između. Vagina ima sposobnost samočišćenja, međutim povremeno joj treba dodatna pomoć u tome kako bi se prevenirao razvoj bakterijskih i gljivičnih infekcija. Neke su studije pokazale da je čišćenje vagine i okoline maternice neophodno kako bi se uklonile naslage koje mogu izazvati dodatne komplikacije. Izuzetno je važno da irigator po vašem izboru bude konstruiran tako da je siguran za uporabu i da dobro pratite upute za korištenje. Iskušajte MultiGyn irigator- praktičan je, vrlo efikasan i anatomski prilagođen.

Kakvo donje rublje trebate nositi?

Točan odgovor: od pamučnog materijala koje ne prianja usko uz tijelo. Sintetički materijali ne dozvoljavaju koži da diše što stvara vlažnu sredinu vaše intimne regije zbog nedovoljnog protoka zraka, stvarajući tako idealnu podlogu za razvoj bakterija i gljivica.
Usko prianjajući materijali pak stvaraju trenje sa osjetljivom kožom intimne regije što često dovodi do iritacije, pa čak i oštećenja kože i razvoja infekcije. Odlučite se za udobno pamučne donje rublje za svaki dan, a čipkane gaćice i tangice čuvajte za posebne prilike.

Kako miriše vaša vagina?

Točan odgovor: miriše na vas. Naime svaka vagina ima svoj karakterističan miris i to je potpuno normalna pojava. Međutim ako primijetite da se intenzitet pojačao i poprimio miris ribe ili kvasca, vrijeme je da posjetite svoga ginekologa jer postoji mogućnost da se razvila neka infekcija. Velika greška koju mnoge žene prave čim osjete miris „tamo dolje“ jeste da ga pokušavaju maskirati parfemom- ovo može izazvati ozbiljnu iritaciju ili alergijsku reakciju.

Koji je najbolji način uklanjanja stidnih dlačica?

Točan odgovor: izaberite metodu koja vam odgovara i zatim joj se prilagodite tako da izbjegnete eventualne komplikacije. Već smo pisali o tome kako su se različiti stilovi razvijali kroz povijest, a na vama je da se odlučite za stil i metodu koja vama najbolje paše. Ako se dvoumite, imajte na umu da je skraćivanje dlaka trimerom najsigurnija opcija. Brijanje može izazvati posjekotine, urasle dlake, infekcije…dok kreme za uklanjanje dlaka mogu dovesti do iritacije vrlo osjetljive kože međunožja. Kao što dobro znate, depilacija voskom izuzetno je bolna. Za koju god se metodu odlučili, postoji par stvari koje možete primijeniti na svojoj koži da bi ona ostala glatkom i nježnom. Bitno je da koža bude dobro hidratizirana prije uklanjanja dlačica, a nakon završenog tretmana obavezno stavite neko sredstvo za umirenje iritacije- IntiSkin će vam pružiti trenutno olakšanje i smanjiti će iritaciju efektom hlađenja.

Kako ste prošli na našem testu? Nadamo se da ste pokazali sebi da posjedujete poprilično znanje na ovom području, ali da ste možda i ponešto naučili upravo.

Pročitajte više o Multi-Gyn proizvodima

O autoru

Lubily Online